Онзи ден взех от пазара няколко тиквички. Дълго се чудих какво да ги правя и в крайна сметка реших да направя един гратен. Плюс това бях купила преди време 4 малки касролки и много ми се искаше да ги изпробвам. Извадих ги и така започна моят опит за гратен в мини касролки.
Необходими продукти:
- 1 тиквичка
- 2 яйца
- 2 парчета бекон
- 5-6 с.л. заквасена сметана
- 1-2 скилидки чесън
- сол и черен пипер
- 10гр. краве масло
- кашкавал за поръсване
Сложих тиквичките в касролките и изсипах заливката. Напълних ги до горе и поръсих обилно с настърган кашкавал.Малко се притесних, че при печенето сместа ще прелее, но за мой късмет това не се случи. Сложих касролките с капачетата в предварително загряна фурна на 150 градуса за 30 минути. След това свалих капаците и ги пекох още 10-тина минути до позлатяване на кашкавала.
Подобен гратен съм хапвала в един ресторант. Беше сервиран с риба. Изключително вкусна комбинация. И разбира се с хубаво бяло вино ще върви още по-добре.
И все пак да кажа, че съм много доволна от резултата. Много приятен на вкус и доста сочен, благодарение на кравето масло.
Bon appetit!!!
.
Няма коментари:
Публикуване на коментар