Необходими продукти:
- 2 пилешки пържоли
- 3-4 парчета бекон
- 5-6 кисели краставички
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 200 мл заквасена сметана
- 20гр. краве масло
- топено сирене
- сол и пипер на вкус
Нарязваме на кубчета киселите краставички, бекона, лука и чесъна. Слагаме ги в леко нагорещен тиган с 20гр. масло. Посоляваме ги, добавяме черния пипер и задушаваме.
През това време правим леки разрези надлъжно по всяка пържола и я намазваме с топеното сиренце.
Когато плънката ни е готова я изваждаме в отделен съд. Слагаме по 1-2 супени лъжици от плънката върху вече подготвените пържолки. Завиваме ги на руло и ги забучваме с клечки за зъби за да запазим пълнежа от неволно изпадане :). Поставяме ги в същия тиган и ги задушаваме, като от време на врем ги обръщаме до получаването на златиста коричка. Когато месото е видимо готово ги изваждаме.
Поставяме в тигана останалата част от плънката и добавяме заквасената сметана. Отново овкусяваме. Разбъркваме леко и когато се появят мехурчета по желание можем да добавим готовите пържолки да попият от вкусната смес. Но разбира се може да сервираме пържолите и след това да ги залеем с готовата смес.
Може да се комбинират със салата по ваш вкус. Bon Appetit!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар