петък, 1 февруари 2013 г.

Слънчев ден


След двуседмично мрачно и дъждовно време, най-накрая слънчицето се показа и ни оживи. Толкова е приятно да те греят лъчите, въпреки студеното време... Усеща се една топлота и сякаш ни зареждат с положителна енергия. И красивите пъпки по дърветата, които подсказват идването на пролетта.
Страхотното време ме подтикна да прескоча до пазара. Пазарът тук е много голям. Изпълнен с хора, бутащи се, избиращи най-хубавите плодове и зеленчуци на най-изгодните цени... А това не е лесно, защото изборът е огромен.... Но въпреки бутането и суетенето около щандчетата, атмосферата е приятна и оживена....







 Бях решила да си купя само тиквички, за една рецепта със сьомга, която след малко ще споделя с вас. Но слънцето така огряваше зеленчуците, придаваше им невероятен блясък и цветове.... И естествено си тръгнах с няколко торбички с какво ли не.....
И понеже се храня по режима ВМ-НВХ, зеленчуците никога не са излишни. :) Купих си мини чери доматчета, почти колкото грахчета са. Много са сладки и чудесно украсяват салатата. Разбира се праз, морковки, карфиол и тиквички, по-скоро зукини. Във Франция белите тиквички не са толкова популярни, но според мен са много по-вкусни :)

И така за рецептата са ви нужни:
  • парче сьомга
  • 1 тиквичка
  • 1-2 моркова
  • малко масло
  • сол/черен пипер
Във домакинско фолио поставяме сьомгата. Поръсваме я със сол и черен пипер и слагаме няколко тънки парченца масло. Нарязваме тиквичката и морковките на ивици и ги подреждаме около рибата. Овиваме добре с фолиото и печем на 180 градуса до готовност.

Може да овкусите с лимон, на сьомгата много и отива и да поднесете например с макарони в сметанов сос и пармезан. Много е вкусно.:)
Това е много бърза и лесна рецепта, за спешни случаи. Аз пробвах и в плик за печене, получи се много вкусно, рибата беше много крехка и сякаш зеленчуците се задушават по-добре. Така че ако имате желание изпробвайте и в плик за печене. :) Bon Appetit !!!




Няма коментари:

Публикуване на коментар