сряда, 6 февруари 2013 г.

Чай от джинджифил


Джинджифилът е коренът на растението джинджифил, който  расте под земята. Той произхожда от Югоизточна Азия. И до днес се използва в азиатската кухня и не само. Прочут е със своите лечебни свойства:
  • Облекчава стомашно-чревните болки.
  •  екстрактът от джинджифил има анти-оксидантни
  •  Подобрява реакцията на имунната ни система
  • при грип и кашлица
  •   Има анти-възпалителни ефекти
и много други положителни качества. Затова днес реших да си купя едно парче джинджифил и да си направя чай. Ето и рецептата:

  • парченце джинджифил, колкото слива  
  • кората от половин лимон
  • мед 
В 2 литра вода, сложих нарязания на малки парченца джинджифил и кората от лимона. Свалих от котлона след като беше завряла водата. Добавих 2 лъжици домашен мед.
Това е лесна и много приятна напитка. Имайте предвид, че действа ободряващо, така че по-скоро го пийте сутрин или в ранния следобед. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар